Açıklama

Gri Kayrak Taşı

Son yıllarda kayrak, yaşam alanlarımızda farklı tasarımlar için bir yapı malzemesi haline geldi. kayrak ve çeşitleri iç mekanlarda, dış mekanlarda, banyolarda, tuvaletlerde, kaldırımlarda, baca duvarlarında, şöminelerde gibi birçok alanda kullanılmaktadır. İnşaat departmanının kayrak kullanmasının nedeni bu taşın yapısından kaynaklanmaktadır. Uzun ömürlü ve dayanıklı olması ana sebeplerinden biridir. Banyo, tuvalet ve balkonlarda kaymaz bir yapıya sahip olduğu için yapı malzemesi olarak güvenle kullanılabilir. Aşındırıcı olmayan yapısı nedeniyle uzun yıllar kullanılabilecek bir malzemedir. Gri kayrak esas olarak balkon inşa etmek için kullanılır. Balkon yapısı için bu malzeme görsel olarak oldukça beğenilen bir yapı malzemesidir. Görsel efektler açısından gri kayrak en popüler yapı malzemesidir ve genellikle şömine yapımında kullanılır.

Gri Kayrak Taşı Ve Maden Sahaları

Kayrak, doğanın bir mucizesidir. Bu ürün uzun yıllar sonra ortaya çıkmış ve madenlerden çıkarılan doğal bir yapı malzemesidir. Dekoratif bir yapı malzemesi olarak kullanılan bu taş birçok aşamadan sonra kullanılabilir. Kayrak rengini bulmak imkansız. Uzun yıllardır doğada oluştuğu için renkleri iç içedir. Genellikle kahverengi olmasına rağmen sarı, gri, beyaz ve kırmızı renkleri de mevcuttur. Kayrak renginden dolayı uygulama alanına tam uyum sağlar ve rengini asla kaybetmez. Gri kayrak da en yaygın kullanılan renklerden biridir. Bu taşlar özel bakım ve temizlik gerektirmeyen yapı malzemeleridir. Yerdeki gri kayrak ve diğer renkteki taşlar da yüzeyde kaymayan taşlardır. Diğer tercih nedenlerinden biri de yalıtım malzemesi olarak işlev görebilen bir malzeme olmasıdır. Kışın sıcak, yazın serin olma özelliğine sahiptirler.
Diğer yapı malzemelerine göre teknolojinin uygulanması çok daha kolay ve oldukça ekonomik bir malzemedir. Maden sahasının katmanlarında bulunurlar. Gri arduvaz ve diğer renkli arduvazlar çıkarıldıktan sonra yapraklara ayrılır. Daha sonra özel ekipmanlarla işlenir ve istenilen ebatta kesilir.

Gri Kayrak Taşı Uygulama Alanları

Dış cephe uygulamalarında yaygın olarak kullanılan gri kayrak, balkonlarda da yapı malzemesi olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Kalın tip ile karşılaştırıldığında, su geçirgenliği daha düşüktür, bu nedenle su geçirmezdir. Gri kayrak ve diğer renkli taşlar kullanım alanına göre değişiklik göstermektedir. İç mekan ve şömine kaplamalarında kullanılan malzemeler bir santimetre ile üç santimetre arasındadır ve bir gölge on sekiz metrekarelik bir alanı kaplayabilir. Kaldırım, bahçe düzeni ve bina bodrumunda kullanılan malzeme dört ila altı santimetre arasında olup, 12 metrekarelik bir alanı kaplayabilir. Merdivenler için kullanılan malzemeler altı ile on santimetre arasındadır ve bir ton altı metrekareyi kaplayabilir. Gri kayrakların kurulumu da kolaydır. Bu özelliği tercih edilme sebeplerinden biridir.
Hafifliği, pürüzsüz yüzeyi, montajdan sonra herhangi bir işlem gerektirmeden hızlı bir şekilde yerine yerleştirilebilir ve kısa sürede hazır hale getirilebilir. Gri kayrak ve diğer çeşitler hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Gri kayrak taşı uygulaması
Kayrak uygulamaları hakkında konuşmak istiyoruz. Gri kayrak ve diğer çeşitlerin uygulama teknolojisi kolaydır. Zeminde kullanılan taşın kalınlığı diğer kullanım alanlarında ölçülen değerden farklıdır. Çimlerin arasına yerleştirilen taşların boyutunun serbest ve standart olması çok önemlidir. Gri kayrak ve diğer kayrak üzerinde inşaata başlamadan önce zemin tamamen sıkıştırılmalıdır. Çimentolu harç sıkıştırılmış zemine dökülür. Daha sonra üzerine konulan kayrak özel bir çekiç yardımı ile sıkıştırılır. Duvar kaplamalarında kullanılan gri kayrak çok ince olmalıdır. Duvarın yapımında, levhanın mukavemeti çimento, harç ve kimyasal yapıştırıcılar kullanmalıdır. Burada kullanılan malzemenin boyutu serbestçe ölçülebilir olmalıdır. Ve tedavi edilecek duvar pürüzlü olmalıdır. Bunun nedeni ise zamanla taşların düşmesidir.

Ebatlı Gri Kayrak Taşı

Ebatlı Gri Kayrak Taşı
Özel ebatlı olarak üretilmiştir.

 

Gümüş-gri yeşil Uşak Kayrak Taşı
Madenciliğimiz
Uşak Ulubey Büyükkalı köyünde (Denizli sınırı) incelediğimiz Uşak kayrak mika yapısından dolayı doğal gümüş görünümlü ve gri-yeşil görünüme sahip bir kayrak şist türüdür. Uşak gümüş grisi yeşil kayrak pırıltılı görünümü ile beğeni toplamış ve yurtiçi ve yurtdışı birçok uygulamada kullanılmıştır. Madenlerimizde farklı uygulamalara uygun 0-1.5 cm, 1.5-3.5 cm (duvar kaplama), 3.5-6 cm (zemin kaplama) ve daha kalın yığma bloklar üretmekteyiz. Renk açısından ise doğal yapısından dolayı sabit tek renk olmayıp açık gri ile gri-yeşil arasında ve az miktarda sarı arduvaz renginde bir renktir. Ortadaki sarı, doğal görünümü arttırır.
kayrak kullanımı
kayrak genellikle iç ve dış duvar kaplamalarında, park bahçelerinde, yollarda, şöminelerde ve barbekülerde kullanılır. Kaymaz özelliğinden dolayı dış mekan kaldırımlarında ve ıslak zeminlerde daha çok tercih edilmektedir. Mevsim şartlarından, sıcak-soğuk farklılıklarından etkilenmeyen dayanıklı bir taştır. Yazın serin, kışın sıcak ve yalıtımlı tutun. Dayanıklılığını, özelliklerini ve rengini uzun yıllar bakım gerektirmeden koruyabilir. Bir ton kaldırım taşı ortalama 16-18 metrekare, bir kaldırım taşı ise 10-12 metrekare alan kaplar.
Ürünümüz kayrak özellikle şekillendirme ve işlemeye uygun bir taş türüdür. Kuvars şist şeklinde olduğu için en dayanıklı oluşumdur ve sert yapısından dolayı kenar şekillendirilirken oluşan darbe boyundan kırılma ve çatlama yapmaz. Ayrıca taşımızın kalınlığı stabildir. Kendi başına, bir uç ve diğer uç neredeyse her zaman aynı kalınlıktadır. Bu, işçilik açısından kolaylık sağlar, harç israfını önler ve zamandan tasarruf sağlar. Ortalama büyüklükte taşlar vardır, çok küçük kayrak satmıyoruz. Köşegen boyutu ortalamaları 20-60 cm arasında olup, A4 kağıt boyutu denilebilir. Daha büyük kesme taşlarımız ve ölçü kaidelerimiz var.

Üretme

Levhaları kenetledik, madendeki paletlerin üzerine yığdık ve şeritlerle koruduk. Taş ocağında her paleti palet kantarında tartıyor, tonajını yukarıdaki şeritlere yazıp forklift ile kamyona yüklüyor ve istenilen yere gönderiyoruz. Fiyatlarımız ton bazındadır. kayrak taşı ton fiyatları ve daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin.

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.


“Gri Kayrak Taşı” için yorum yapan ilk kişi siz olun

RELATED PRODUCTS